Solistworkshops

SOLISTWORKSHOPSUdvilking af stemme, sind og sjæl

SOLISTWORKSHOPS

Er der noget bedre end at udvikle sig og opleve andre mennesker tage nye og udviklende skridt i deres liv. Det er den følelse, jeg får, når jeg arbejder med solister.


Jeg har gennem de seneste år arbejdet med solister på adskillige solistworkshops. Dels arrangeret af mine egne kor Nardus og Emmaus og dels på Sommergospel. Jeg arbejder ud fra anerkendende tilgang, fordi jeg har en overbevisning om at læring og udvikling har de bedste vækstvilkår i et positivt og trygt miljø.


Jeg tilbyder flere forskellige workshops, nedenfor kan du læse lidt om de forskellige workshops, og finde den som henvender sig til netop dig!


En solistorkshop kan enten strække sig over 5 gange af halvanden times varighed, over to weekend formiddage eller over en hel lørdag ... Alt efter hvad, der passer dig bedst!

Solist I

Denne workshop er for dig, som har lyst til at springe ud i noget helt nyt - nemlig at synge solo. Dette er typist din første solistworkshop.

På denne workshop arbejder vi med solistens rolle. Nervøsitet fylder ofte meget, og vi arbejder derfor en del med dette.

Målet er, at du får brudt grænser og finder modet til at føre drømmen ud i virkelighed. I fællesskab når vi målet gennem arbejdet i den trygge gruppe, som solistholdet bliver

SOS - Solist Og Sceneskræk

På denne workshop arbejder vi med den nervøsitet, som kan overmande os, når vi synger solo.

Du har måske oplevet det. Du ved, at når denne sang er færdig kommer den næste ... håndfladerne bliver klamme, hjertet begynder at slå hårdere, blikket bliver sløret og lyden omkring dig bliver fjern og overdøvet af ørernes susen ... DET ER PÅ NÆSTE SANG, AT DU SKAL SYNGE DIN SOLO ...

Vi kommer til at arbejde med grounding, fokusering, redskaber til at håndtere de fysiske reaktioner på nervøsitet samt meget andet ... og ja, vi kommer til at synge for hinanden.

Har du lyst til at være med (eller er det her måske noget, som du føler, at du har brug for?)

Du skal have en sang med, som vi kan arbejde ud fra. Der skal være et godt track til sangen og du skal have lyst til (eller måske i løbet af workshoppen få lyst til) at synge din sang foran et publikum den aften, hvor vi inviterer til café koncert for at afprøve det, vi har lært i løbet af workshoppen.

Syng med hjertet

Vi har alle sammen oplevet det ... en solist, som tryllebinder sit publikum på en måde, så tiden står stille, og luften bliver tyk ... ikke nødvendigvis fordi hun mestrer sangteknikken til perfektion og har en fantastisk sangstemme, men fordi hun rører noget i os, når hun synger ... Alle trækker vejret i takt med hende ... hun synger med hjertet!

Har du lyst til at synge med hjertet?

På denne workshop har du mulighed for at arbejde dybere ind i hjertet af din sang. Vi arbejder med teknikker, som giver mulighed for komme tættere på sangens kerne og budskab. Vi arbejder mod at blive i stand til at formidle sangens ægthed! Ligeledes arbejder vi med at opnå en passende balance mellem vore egne følelser og det, vi ønsker, publikum skal se.

Det bliver udfordrende, og du skal være klar til at overskride nye grænser! Kurset anbefales til solister, som allerede har nogen erfaring med at synge solo, således at nervøsitet ikke kommer til at stå i vejen for udviklingen.

Undervisningen foregår på et hold, hvor du er en ud af 10 sangere. Du vil blive vidne til, hvordan de 10 sange, vi arbejder med, får liv.

Du vælger selv din sang. Det skal være en sang som taler til dig – en sang som betyder noget for dig!

IMPRO

Kender du det. Man sidder til en koncert og lytter til en solist, som nærmest svæver rundt mellem tonerne ... Sangen bliver helt hendes egen, og det hele virker let og legende ...

På denne workshop skal vi arbejde med improvisation ...

- Hvad er improvisation?

- Hvorfor overhovedet improvisere

- Hvorfor kan det virke så svært og grænseoverskridende? - Hvordan lærer jeg det/hvordan bliver jeg bedre til det?

På workshoppen vil I blive præsenteret for mange forskellige tilgange til improvisation. Vi skal være teoretiske noget af tiden, men det meste af tiden skal vi lege og udfordre/ udforske stemme.

Målet er at du kommer hjem med nye redskaber, som kan hjælpe dig til at blive mere fri i din improvisation, uanset om det at improvisere er nyt for dig eller noget, du har arbejdet med i længere tid!

Performance

Performance er for dig, som allerede synger en del solo. Vi skal arbejde med at komme ud over scenekanten. Vi arbejder med at finde modet til at stå frem og fylde sin plads som solist ud. Samtidig arbejder vi med, balancen i forhold til koret. Hvornår fylder jeg som solist for meget, og hvornår fylder jeg for lidt. Stå ved, tag ansvar og bevar respekten for andre.

Det bliver skægt og det bliver udfordrende

På denne workshop arbejder vi hovedsagligt med up-tempo sange.

BalanSING

Det kan føles som at hoppe i bue-tov. Det kan simpelthen være så svært at komme ind de rigtige steder. Man står klar til at springe ind, men så svigter modet og man må vente en omgang. “Bare jeg når det, inden sangen er forbi!”

Dette er en solistworkshop for dig som allerede synger en del solo.

Det er en slags udvidelse af IMPRO workshoppen og performance workshoppen. Det er en workshop, hvor vi skal arbejde med de huller i musikken, som kan/skal fyldes ud af dig som solist.

Vi arbejder desuden med at finde balancen mellem kor og solist. Hvad er for lidt og hvad er for meget?

I bliver sat på arbejde og vil blive udsat for fede udfordringer ... Så vær klar til at slippe hæmningerne og give den gas :)

Det er egentlig ikke en solo-workshop, for det handler mere om at arbejde sammen end at arbejde alene ... og så alligevel, for du vil komme til at tage ansvar og synge en helt masse, hvor din stemme er en vigtig enhed. Vi udforsker den magi, som opstår, når man synger i harmoni. Vi skal skabe nye toner, nye lyde, ny musik og nye harmonier sammen. Og så skal vi arbejde med at lytte og blende. Det bliver sjovt og det bliver udfordrende.

Workshoppen er for øvede sangere, som har overskud til at lytte og sætte sig selv i spil.

HarmoniSING

Fra Leverpostej til Loréal

... Er for dig, som er klar til at tage skridtet videre. Du er ikke længere så hæmmet af din nervøsitet, og du er klar til at udforske nye grænser. Vi arbejder videre med solistens rolle, men tager også fat på solistens ansvar.

Med fokus på forskellige dele af solistens rolle arbejder vi med små vamps. Vores produkt bliver sange, som I i grupper arrangere og opfører.

Det er stadig vigtigt at du føler dig tryg, og der lægges stor vægt på anerkendelse, så den glæde ved at synge og din udvikling får de bedste vilkår.

Kys frøen

Hvis du aldrig tager chancen, finder du aldrig ud af, om der er guld indeni :o) ... Dette er workshoppen for dig, som ikke føler dig som solist, men som alligevel har lyst til at arbejde med at synge på egen hånd. Vil du udforske din stemme i trygge omgivelser, er dette lige en workshop for dig. Vi synger med hinanden og for hinanden ... og vi bryder en masse grænser i et trygt og tillidsskabende fællesskab!

Vi arbejder med nervøsitet og modet til at høre egen stemme. Vi arbejder med det at synge i mikrofon. Det at synge er fantastisk og følsomt og meget grænseoverskridende for de fleste, derfor er tilgangen til denne workshop positivitet og anerkendelse!

Er der noget bedre end at udvikle sig og opleve andre mennesker tage nye og udviklende skridt i deres liv. Det er den følelse, jeg får, når jeg arbejder med solister.


Jeg har gennem de seneste år arbejdet med solister på adskillige solistworkshops. Dels arrangeret af mine egne kor Nardus og Emmaus og dels på Sommergospel. Jeg arbejder ud fra anerkendende tilgang, fordi jeg har en overbevisning om at læring og udvikling har de bedste vækstvilkår i et positivt og trygt miljø.


Jeg tilbyder flere forskellige workshops, nedenfor kan du læse lidt om de forskellige workshops, og finde den som henvender sig til netop dig!


En solistorkshop kan enten strække sig over 5 gange af halvanden times varighed, over to weekend formiddage eller over en hel lørdag ... Alt efter hvad, der passer dig bedst!

Kontakt mig

 
 
 
 

Solistworkshops slåes  op via min facebook side.


 

Klik dig ind påwingback-tracks "like", så er risikoen for at du overser en god workshop mindre :o)

Liste over gospel/worship singback-tracks

Copyright © All Rights Reserved

FIND MIGVocalShop & PhotoART

Mette Risager

Alexandragade 8

5000 Odense C